Ajuntaments de les Garrigues tanquen les portes una hora com a protesta

21/09/2017

Després dels fets succeïts a Barcelona aquest dimecres, quan la Guàrdia Civil ha detingut 14 persones i ha escorcollat diferents departaments de la Generalitat de Catalunya, diversos ajuntaments de les Garrigues, en senyal de protesta, han tancat durant una hora els consistoris.

A les 11.00 del matí, com a diversos pobles de la comarca i del país, l’Ajuntament de Juneda ha tancat les seves portes durant una hora en senyal de protesta pels atacs a les institucions catalanes que han tingut lloc aquest dimecres a Barcelona.

A les Borges Blanques, des de primera hora, l’Ajuntament ha estat tancat al públic ja que tots els treballadors han anat a Lleida per donar suport a l’alcalde del municipi, Enric Mir, que ha estat citat a declarar per Fiscalia pel seu suport al referèndum de l’1 d’octubre. Villas, alcalde de Juneda, també ha hagut de comparèixer a declarar una hora abans que el primer edil borgenc.

A la capital de les Garrigues l’activitat a l’Ajuntament s’ha reprès a les 12.00 hores amb tota normalitat. Ambdós consistoris repetiran l’acció de protesta aquest divendres, sumant-se a la crida que han fet el PdeCat i ERC.

Mariona Rebull i Martí