Alumnes de l'INS Josep Vallverdú fan pràctiques de poda de ceps

08/02/2017

L’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques continua apostant per oferir formació que vinculi els joves al territori amb el cicle mitjà d’Olis i vins i el cicle superior de Vitivinicultura. La proposta d’ambdós cicles atorga molta importància a la part pràctica, i és per això que durant el curs es fan jornades al camp, que compten amb la col·laboració d'alguns cellers i molins de la comarca. Aquesta setmana, els alumnes dels cicles aprenen a esporgar en unes vinyes de la Pobla de Cérvoles.

Els alumnes del cicle mitjà d’Olis i vins i del superior de Vitivinicultura de l’Institut Josep Vallverdú de les Borges Blanques duen a terme aquesta setmana unes sessions pràctiques de poda de ceps. Aquests cicles formatius estan pensats perquè els estudiants adquireixin coneixements tant a l’aula com a través de les col·laboracions pràctiques amb diferents empreses del sector tant de l’oli com del vi.

 

A les vinyes del Celler Cérvoles, de la Pobla de Cérvoles, i amb el cap de viticultura del grup Tomàs Cusiné, Xavier Nogué, d'instructor, els alumnes han pogut veure de primera mà com es du a terme la poda de les vinyes. Després d'adquirir les nocions bàsiques, i durant tres dies, seran ells mateixos els que s'encarregaran d'esporgar els arbres.

 

Els cicles formatius que s'imparteixen al centre borgenc s'emmarquen en la modalitat dual, que busca la cooperació entre el centre educatiu i les empreses del sector, en aquest cas d’oli i de vi, per obtenir millors resultats en l’ensenyament de les matèries. Seguint aquesta metodologia, els alumnes han tingut l’oportunitat de veremar, esporgar oliveres i fer algun tast de vins, a més de les jornades de poda de vinya que estan duent a terme.