Combatre la violència de gènere des de l'institut

08/03/2017

L’Oficina Jove de les Garrigues juntament amb el Servei d’Informació i Atenció de les Dones del Consell Comarcal de les Garrigues treballa per fomentar la igualtat entre nois i noies i frenar l’augment de la violència masclista entre adolescents. El dia 8 de març, Dia de la Dona, han preparat una jornada de sensibilització a l’Institut l’Olivera, de la Granadella.

Amb motiu del Dia de la Dona, l’Oficina Jove i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues (SIAD) han organitzat un taller de sensibilització sobre la igualtat de gènere a l’institut L’Olivera, de la Granadella. Durant la jornada, els adolescents han pogut donar la seva opinió sobre si es troben sovint davant d’actituds masclistes a l’escola.

Mentre que els nois i noies no consideren que hi hagi cap tipus de discriminació ni de diferència de tracte a causa del gènere entre ells a l’institut, des del SIAD i l’oficina Jove alerten que la violència masclista entre els adolescents en general ha augmentat, un fet que vinculen, entre altres, al control que exerceixen els nois sobre les noies en les xarxes socials.

És per aquest motiu que des d’aquestes entitats veuen imprescindible abordar aquesta problemàtica als instituts per frenar les actituds masclistes i per fomentar la igualtat de gènere. A més de fer-ho amb els joves, el SIAD i l’Oficina Jove també estan treballant amb els pares, perquè puguin contribuir a prevenir la desigualtat i disposin dels recursos adients per ajudar els seus fills i filles en cas de violència de gènere.

Mariona Rebull i Martí