La Fundació de Teràpies Eqüestres de la Manreana estrena pista coberta

05/11/2017

Millorar el benestar i l'autonomia de les persones, sigui quina sigui la seva edat i les seves necessitats, és un dels objectius de la Fundació de Teràpies Eqüestres de la Manreana. Ja ho fa des del 2010 però des d'aquest cap de setmana ho té més fàcil. Ha estrenat una pista coberta que els permetrà treballar malgrat la boira, el vent o el sol d'estiu. La Diputació de Lleida s'ha fet càrrec de les depeses de condicionament.

 

És un exemple del que la Fundació de Teràpies Eqüestres de la Manreana duu a terme amb nens i nenes de totes les edats, alguns amb diversitats funcional, per ajudar-los a millorar la seva qualitat de vida i la seva capacitat d'autogestió. Ho fa amb cavalls i amb teràpies basades en element emocionals.

Els ofereixen estimulació primerenca, suport per millorar les seves dificultats d'aprenentatge i per desenvolupar habilitats d'ajust social. Els ajuden a superar-se dia a dia. És una atenció integral de la persona i de la seva família.

Ara com ara, una setantena de persones participen en alguna de les teràpies i, des de la fundació, es treballa per fer arribar la teràpia a persones amb esclerosi múltiple, fibromiàlgia i dolor crònic amb un abordament molt innovador, des de la fisioteràpia en salut mental. I des d'aquest cap de setmana ho tenen mes fàcil amb l'estrena d'una posta coberta, amb l'arranjament d'un espai que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de la Diputació de Lleida. I per celebrar-ho un esmorzar i una jornada de portes obertes que ha servit per conèixer una mica de més a prop les instal·lacions.

Marta Grau (Lleida TV)