Les Borges Blanques inaugura l’Antic Molí de Cal Gineret i el mirador del Castell Alt

16/01/2018

Coincidint amb els dies previs a la celebració de la Fira de l’Oli i les Garrigues, les Borges Blanques, ha inaugurat la museïtzació de l’antic molí de cal Gineret i el mirador del Castell Alt, dos nous punts d’atracció turística al centre històric de la població.

Aquest dimarts, s’ha inaugurat a les Borges Blanques el Centre d’interpretació del Memorial Democràtic de la Guerra Civil a l'Antic Molí de Cal Gineret, que s’ha museïtzat i on s’hi ha incorporat un equipament audiovisual permanent per viure una experiència immersiva fent servir noves tecnologies. El resultat és una projecció feta per l’empresa Inside utilitzant les tecnologies maping, blending i warping que intenta recrear la vida al municipi durant els bombardejos de la Guerra Civil.

El Molí de Cal Gineret havia estat un dels refugis de què disposava la població per amagar-se dels bombardejos durant la Guerra Civil, i en el qual hi cabien, aproximadament unes 100 persones.

La comitiva també ha inaugurat el mirador del Castell Alt, construït sobre la vall de la Femosa. D’aquesta manera, el municipi incorpora dos nous punts d’atracció turística al centre històric de la població coincidint amb els dies previs a la Fira de l’Oli

Mariona Rebull i Martí