Massiu acte de suport als alcaldes garriguencs i al Govern i les institucions de la Generalitat

20/09/2017

Centenars de persones s’han aplegat a la plaça de la Constitució de les Borges Blanques per donar suport als alcaldes garriguencs citats per Fiscalia i també per denunciar les detencions i els escorcolls que la Guàrdia Civil ha dut a terme, aquest dimecres, a diferents departaments de la Generalitat de Catalunya a Barcelona.

Amb crits de “votarem” i aplaudiments, els centenars de persones que s’han congregat a la plaça de la Constitució de les Borges Blanques han rebut l’alcalde de la població, Enric Mir, que demà haurà de declarar, juntament amb l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, per donar suport al referèndum. Mir ha estat acompanyat per tots els regidors del municipi i la majoria d’alcaldes de la comarca.

A la mobilització, a més de molts alcaldes de les Garrigues, també s’hi han congregat veïns i veïnes de diverses poblacions de la comarca, que a més de donar suport als dos alcaldes, han volgut mostrar el seu malestar per les actuacions que ha dut a terme la Guàrdia Civil aquest dimecres a Barcelona.

L’alcalde de Juneda, Antoni Villas, està citat a declarar aquest dijous, a les 10.00 hores, a la seu de la Fiscalia a Lleida, al carrer Canyeret, i una hora més tard, ho farà l’alcalde de les Borges, Enric Mir, ambdós per haver donat suport al referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

Mariona Rebull i Martí