Mir i Villas s’emparen en el seu dret a no declarar davant Fiscalia

21/09/2017

Continuen les declaracions dels alcaldes als jutjats de Lleida. Avui ha estat el torn dels batlles de Juneda, Les Borges Blanques, Bell-lloc d'Urgell i Torregrossa. El president de la Diputació, Joan Reñé, ha volgut acompanyar els alcaldes de Juneda i Les Borges fins a les portes del Canyeret. Pel que fa a l'alcalde de Bell-lloc, Carles Palau, aquest ha decidit no presentar-se a la citació; la resta d'alcaldes s'han emparat en el seu dret a no declarar. La mobilització ciutadana no ha fallat i un centenar de persones s'han concentrat a primera hora del matí a la Plaça Sant Joan per mostrar tot el seu suport als alcaldes citats.

Segon dia de declaracions als jutjats del Canyeret de Lleida. A primera hora del matí els alcaldes de Juneda i Les Borges Blanques han arribat a la plaça Sant Joan acompanyats del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Allà els esperava una concentració de ciutadans que havien vingut a rebre els batlles i a donar-los tot el seu suport. Amb crits d'independència, votarem i sí a la democràcia, Enric Mir i Antoni Villas han pujat cap als jutjats. El primer en declarar ha estat l'alcalde de Juneda, qui ha assegurat que no s'atemoriran i que segueixen endavant amb el referèndum. 

Els alcaldes de Maials, Aspa, Torrefarrera i la Granja d'Escarp també han volgut sumar-se a la concentració. Seguint la dinàmica dels alcaldes partidaris del referèndum, Villas i Mir s'han emparat en el seu dret a no declarar. El batlle de Les Borges ha fet latent el seu rebuig cap a aquesta citació i assegura que no haurien d'estar declarar per satisfer la voluntat dels seus veïns. 

Els ciutadans han volgut fer costat als seus alcaldes i reivindicar el seu dret a vot. Un centenar de persones s'han concentrat davant dels jutjats del Canyeret i han rebutjat la manera en com estar actuant el govern espanyol. Asseguren que és una vergonya la persecució que s'està fent a Catalunya. 

Durant tot el matí s'ha sentit el cant de l'estaca i l'himne dels Segadors. Fins i tot, s'han repartit diversos fulls amb la lletra d'aquestes cançons. La concentració ha acabat amb aplaudiments i amb el que s'ha convertit en un nou himne de l'independentisme, el passiu-ho bé.

Marc Tàsies (LleidaTV)