Naix el primer cérvol en captivitat a Juneda

17/08/2017

El Centre de Natura i Fauna de Vinferri és únic a les comarques de Lleida en la cura d'animals autòctons que per motius diversos, han perdut l'autonomia física per poder viure en llibertat. I des de fa poc mes d’un mes compte amb un nou membre, el primer cérvol nascut en captivitat, un exemplar que poc a poc es va adaptant. Es un dels projectes, però, en té altres com la reintroducció de la tortuga o del linx nòrdic.

El Centre de Natura i Fauna de Vinferri, a Juneda compta amb un nou membre, un cérvol que encara no té dos mesos. És el primer que neix en captivitat. Ara, passat l’estiu, començarà una campanya per triar un nom. Com ja és habitual la tria es farà per votació popular entre els simpatitzants del centre i entre totes aquelles persones que d’una manera o altra hi col·laboren.

Fa poc més d’un any que va obrir portes, en un acte multitudinari que va aplegar un miler de participants. L’objectiu de les instal•lacions es tenir cura d'animals autòctons com pot ser el cas de cabirols, daines, cérvols, voltors, guineus, genetes o tortugues, els quals, per motius diversos, han perdut l'autonomia física per poder viure en llibertat. De fet entre els seus projectes actuals hi ha la recuperació de la tortuga mediterrània.

Es un dels projectes però ja pensen en el futur. De fet als setembre començaran les obres i la adequació d’un espai destinat a la recuperació del linx nòrdic.

El centre, situat al costat de les instal·lacions de la granja escola la Manreana, compta també amb un projecte educatiu i organitza tallers destinats a les escoles i els caps de setmana prepara visites guiades amb cita prèvia.

Marta Grau (Lleida TV)