Subvencions de 100.000 € per arranjar façanes del centre històric de les Borges

13/11/2017

La Junta de Govern de l’Ajuntament de les Borges Blanques ha aprovat la modificació del projecte d’Intervenció Integral del seu Centre Històric per, entre d’altres, poder destinar més recursos a subvencionar l’arranjament, millora o rehabilització de façanes en edificis privats. La iniciativa serà comfinançada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament borgenc.

Des del mes de març, quan va entrar en vigor l’Ordenança reguladora de les bases específiques per a l’atorgament de subvencions per a la rehabilització de façanes en el centre històric de les Borges Blanques, el consistori ja ha acceptat 10 obres d’arranjament de façanes per un import de 56.495,85€, dels quals se’n subvencionaran 23.228,50€.

Així, l’ordenança espedifica que els immobles objecte de subvenció han d’estar situats en l’àrea urbana compresa en el programa de barris, delimitada pels carrers Marquès d’Olivart, la Capella, Castell Alt, Camí del Cementiri Vell, Maria Lois López, Joan Maragall, Avemaria, Raval de Lleida, Passeig del Terrall i Ensenyança.

Les obres es poden dur a terme tant per propietaris com per llogaters d’edificis i la subvenció serà del 50% del pressupost, fins a un màxim de 3.000 euros per actuació, sempre que aquestes estiguin executades, pagades i amb la documentació pertinent presentada al consistori abans del 30 de juny del 2018.

Infolleida