Tres detinguts per cultivar marihuana en diversos habitatges a Juneda

14/09/2017

Els Mossos d’Esquadra, juntament amb agents de la Guàrdia Civil han detingut, aquest dijous, tres homes, de 30, 29 i 26, veïns de Juneda i les Borges Blanques, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública. Durant les actuacions policials s’han comissat uns 8,5 quilos de marihuana seca, 287 plantes de marihuana i 20 grams de cocaïna.

8,5 quilos de marihuana seca, 287 plantes de marihuana amb un pes de més de 90 kg, 20 grams de cocaïna, a més de 4 escopetes, una pistola i 4.000 euros en metàl·lic han decomissat els Mossos d’Esquadra, juntament amb la Guàrdia Civil, aquest dijous, en diversos habitatges de Juneda.

Durant els escorcolls s’han detingut tres homes, de 30, 29 i 26 anys, dos veïns de Juneda i un de les Borges Blanques, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.  En concret, la policia ha escorcollat dues cases, un pis i una finca dels afores de Juneda.

Les detencions s’han fet després d’una investigació conjunta dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil que va començar a finals de juliol, després de tenir coneixement que en vàries propietats de Juneda una família estaria cultivant plantes de marihuana, que després, amb altres substàncies estupefaents, eren distribuïdes entre el jovent de la localitat.

El primer escorcoll s’ha efectuat en una finca situada a la partida Cabraills, on també s’han fet les dues primeres detencions. Seguidament, els agents s’han traslladat en un pis del carrer Domènec Cardenal, on s’hi trobaven els pares dels dos detinguts, que també són investigats pel mateix delicte. Al mateix habitatge s’hi ha trobat 4 escopetes de cartutxos i una pistola del calibre 22, de les quals s’investiga la procedència.

El tercer escorcoll s’ha realitzat en una casa deshabitada del carrer la Bassa, on s’han localitzat 240 plantes de marihuana en un cultiu interior. Finalment, l’últim escorcoll s’ha realitzat en una casa del carrer Pi i Maragall, on els policies han detingut la tercera persona, quan es disposava a marxar de l’habitatge amb una bossa que contenia uns 1,5 kg de marihuana seca i 2.800 euros en efectiu.

Els detinguts, amb diversos antecedents policials, passaran dissabte a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

Mariona Rebull i Martí