Trobada d’estudiants i professors de cinc països diferents per aprendre anglès i noves tecnologies

10/11/2017

La granja escola de les Obagues acull, durant una setmana, una quarantena d’alumnes i vuit professors d’Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Finlàndia i Catalunya, que treballen plegats en un projecte digital centrat en l’aigua per tal de potenciar, així, l’ús de la llengua anglesa i les noves tecnologies.

Una quarantena d’alumnes i vuit professors d’Alemanya, Itàlia, Dinamarca, Finlàndia i també de l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques, conviuen durant una setmana a la granja escola de les Obagues en el marc del projecte Erasmus+, coordinat per l’institut borgenc. A més d’aprendre a conviure i millorar el seu nivell d’anglès, els estudiants, la majoria d’entre 15 i 16 anys, aprenen també a usar les noves tecnologies a través de l’elaboració d’una revista digital centrada en aquestes trobades en el tema de l’aigua. Per això, els continguts es treballen en grups de cinc alumnes, un de cada país, per posar en comú els coneixements a través de la llengua anglesa.

El 2015 va néixer aquesta iniciativa SICTEC, que s’emmarca en el projecte Erasmus+ i que ha permès als alumnes d’aquests cinc instituts visitar els cinc països en diferents estades d’una setmana dos cops l’any. Aquesta visita a les Garrigues ha estat la penúltima ja quel’abril de l’any vinent es tornaran a trobar a Finlàndia.

 

Des del 2001, l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques treballa en projectes europeus com era l’antic Comenius per promoure l’aprenentatge de la llengua anglesa a través d’intercanvis amb països europeus, lligant-ho, a la vegada, amb les noves tecnologies. Tot i que aquest projecte s’acaba enguany, des del centre ja estan preparant i pensant en noves iniciatives.

Mariona Rebull i Martí