Una nova incidència talla la circulació de trens entre Lleida i les Borges

17/08/2017

La circulació dels trens regionals entre Lleida i les Borges Blanques queda interrompuda fins el pròxim tres de setembre de dilluns a divendres. És conseqüència de l'explosió a l'estació de Puigverd de Lleida del passat dilluns a causa d'un sobrecàrrega de la línia elèctrica. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera, que avança una hora l'horari de sortida des de Lleida. Aquest tall no estava previst i desenes de passatgers amb origen Lleida s'han vist afectats. Els trens de mecaderies segueixen circulant amb normalitat.

Aquesta imatge serà habitual durant els dies laborables fins el pròxim 3 de setembre. Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera entre Lleida i les Borges Blanques pels passatgers dels trens regionals de les línies R13 i R14 que connecten la capital del Segrià amb Barcelona. 

Després que dilluns ja es tallés la circulació en aquest tram per una explosió a l'estació de Puigverd, aquest dimecres s'han repetit les cues de passatgers per agafar un autobús arran de la mateixa incidència.

Però els bombers no han rebut cap avís, pel que la circulació dels trens s'ha tallat arran de les conseqüècnies de l'incendi del passat dilluns que va provocar la posterior explosió a Puigverd. Segons ha informat Adif, tècnics de la companyia estan treballant per reestablir els sistemes de gestió del trànsit que van quedar afectats. També ho fan a l'estació de Juneda on es va registrar un altre incendi més petit. Els dos focs van tenir lloc després d'una sobrecàrrega de la línia elèctrica. Això coincideix, precisament, en un augment del tràfic de mercaderies per aquesta via. I és que Adif està renovant la infraestructura en el tram Barcelona y Móra la Nova i desvia tots els combois per Lleida com a alternativa per arribar a Saragossa.

Xavier Bosch Llufriu (Lleida TV)