Ajuntament de Juncosa

El poble de Juncosa, es troba aturonat entre dues valls afluents que formen la riera de Juncosa o Vall Major, situat a una altitud de 575m i amb un terme de 76,58km2, i està dins del terme meridional de la comarca, als contraforts de la serra de la Llena. El principal mitjà econòmic és l'agricultura, basada en el cultiu de l'ametlla i l'oliva, i la ramaderia de bestiar boví d'engreix.
Geogràficament situada a la part meridional de la comarca de les Garrigues, i a la vessant nord de la Serra de la Llena. Limita amb els termes garriguencs de Bellaguarda(SO), els Torms(O), l'Albagés(N), Cervià de les Garrigues(NE) i la Pobla de Cèrvoles(E) i amb el d'Ulldemolins (S) del Priorat.
Amb 401 habitants, Juncosa té un ingent patrimoni rural de pedra seca, balmes murades, cabanes de volta, aljubs, masos, etc. Va ser la primera població de Catalunya a tenir tot aquest ric patrimoni inventariat. L'inventari el van dur a terme Ramon Preixens i Josep Preixens amb la col·laboració del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.
Susana Vilà Barrufet
FEM MES - CM
juncosans
401
Garrigues
tots els dies de 16h-21h
Pl. Major, 6
25165
973-128004
973-128198
NomPartitCàrrec
SUSANA VILÀ BARRUFETFEM MES - CMAlcaldessa Presidenta
XAVIER JARDÍ MARTÍFEM MES - CMREGIDOR
MERITXELL MONTAGUT PUIGGRÒSFEM MES - CMREGIDORA
MÍRIAM LLAURADÓ MATEUFEM MES - CMREGIDORA
JOAN PÉREZ COLLTOTS SOM JUNCOSA - AMREGIDOR
ISABEL DUAIGÜES SIMÓTOTS SOM JUNCOSA - AMREGIDORA
JUAN FRANCISCO GARCÍA MARTÍNEZTOTS SOM JUNCOSA - AMREGIDOR