Ajuntament de Puiggròs

Puiggròs és un poble de 257 habitants situat al nord de la comarca de Les Garriguesi amb un terme en un percentatge molt elevat regat per les aigües del Canal d'Urgell. Això fa que en el paisatge de Puiggròs el color que predomina sigui el verd. Al poble s'hi pot arribar per molts indrets. Hi ha nombrosos camins que d'una manera radial s'estenen des de la vila cap a totes bandes. La manera més habitual, però, és arribar per la carretera que uneix Mollerussa i Les Borges Blanques, i que passa per Puiggròs.
Situat a 334 m d'altitud, sobre un turó o puig que li dóna nom, i al límit amb les terres planes urgellenques, Puiggròs s'ha convertit en un veritable mirador, on els ulls humans gaudiran d'una visió única i d'unes irrepetibles postes de sol.
Al cim del turó i enmig de la vila closa hi ha el castell, després castell-palau, del qual resten alguns murs amb finestrals gòtics i portals dovellats amb les armes dels senyors, així com un antic "portal" que tancava la vila closa. El castell fou possessió de la important família dels Montsuart, que dóna un president de la Generalitat.
La primitiva església romànica quedà obsoleta i deixà pas a una nova construcció, del segle XVIII, de pedra tallada amb una bonica i austera façana.
Albert Bellart Queralt
JxCAT - JUNTS
puiggrossencs
257
Garrigues
Nou, s/n
25420
973-140802
973-143394
NomPartitCàrrec
ALBERT BELLART QUERALTJxCAT - JUNTSAlcalde President
EDUARD CAU BARRUFETJxCAT -JUNTSREGIDOR
ÒSCAR RUERA URDIALESJxCAT -JUNTSREGIDOR
ROSA HILL CLIMENTJxCAT -JUNTSREGIDORA
ANTONIO BELLART SALDAMANDOJxCAT -JUNTSREGIDOR
ALBERT MOLGÓ FUSTÉJxCAT -JUNTSREGIDOR
EDUARD CAPDEVILA ROMEUJxCAT -JUNTSREGIDOR