La banda Sporadik Brass estrena el cicle Musica't

08/04/2024

Primer amb un concert familiar i després, amb un d'obert a tothom

El sextet d'instruments de vent de metall 'Sporadik Brass' va encetar dissabte el nou projecte Musica't de les Borges Blanques.

Es tracta d'una iniciativa que pretén treballar la creació de públic local amb sensibilitat i interès per la cultura i la música i per incidir en la formació musical de l’alumnat de l’Escola Municipal de les Garrigues, a més d'apropar la música als infants i joves que hi tenen difícil accés i per repercutir en la població local. Segons l'ajuntament, el punt de partida del Musica’t es situa en la voluntat de donar resposta a una petita necessitat, però és l’excusa per impulsar un repte més gran: transformar la societat a través de la cultura.

L'actuació de dissabte va començar amb una audició familiar adreçada a tots els infants i joves des de  1r de primària fins a 2n de secundària. Després, hi va haver un concert obert a tothom, especialment indicat per als més nostàlgics. Sota el títol “La música de tota una vida”, van fer un recorregut pel pasdoble, la sarsuela, la música de cinema i els grans clàssics de sempre, amb explicacions i tocs d’humor.

Ja al maig, el diumenge 19, lo Dixie, banda professional d’Agramunt, formada el 2022, de la que alguns dels seus 7 integrants són professors de l’Escola de Música, oferirà un vermut musical al Parc del Terrall, amb les millors peces de l’anomenada música ‘Dixieland’ de Nova Orleans.

Foto: Ajuntament de les Borges Blanques

 

InfoLleida