La revista 'Horitzons' aterra a l'Albi

21/03/2024

L'escriptor Antoni Gelonch la presenta dimarts vinent

L'advocat, escriptor i mecenes cultural Antoni Gelonch serà l'encarregat de presentar dimarts vinent al vespre "Horitzons", la revista cultural de nova creació i impulsada per la Fundació Privada Horitzons 2050.
Precisament ahir es va fer la presentació oficial a Lleida ciutat. Amb un format de llibre-revista de periodicitat semestral i un primer número que supera les 200 pàgines, Horitzons arribarà avui a les principals llibreries del país amb l’objectiu de “fomentar el debat” apostant per Lleida com a “capital de l’horitzó”. En aquest sentit, el director de la nova publicació, el periodista de Balaguer Francesc Canosa, va afirmar que “avui l’horitzó es pot construir des de qualsevol punt del món. Ja no passa per Barcelona, passa per on nosaltres vulguem”.
Així doncs, escriptors, periodistes, historiadors, politòlegs, cuiners, músics, fotògrafs i il·lustradors de tot Catalunya, entre molts d’altres, aportaran les seves reflexions sobre com han de ser els horitzons de país. De fet, prescriptors de la talla de Toni Aira, Ignasi Aldomà, Francesc Bombí-Vilaseca, Andreu Barnils, Ramon Barnils, Roser Cabré-Verdiell, Enric Calpena, Lluís Calvo, Sònia Casas, Meritxell Cucurella-Jorba, Vanessa Freixa, Meritxell Gené, Anna Giribet, Annabel Gràcia, Kike Herrero, Àlvar Llobet, Marta Lluvich, Isabel Lugo, Antoni Martí, Sergi de Meià, Imma Monsó, Maria Palau, Jordi Pàmias, Joan Safont, Ferran Sáez, Mònica Terribas i Albert Velasco, ben acompanyats per les il·lustracions de Jordi Jové i amb Santi Iglesias al capdavant de l’apartat fotogràfic, han col·laborat en el primer número de la revista Horitzons, que presenta una Barcelona edificada per lleidatans, emfatitza el valor essencial de l’existència de les padrines, entrevista l’oftalmòleg del rei Joan II, Cresques Abnarrabí, després de cinc-cents trenta anys de silenci, navega riu avall pel Segre tot fent pujada i trasllada el focus de Hollywood fins a la Terra Ferma, així com un llarg etcètera d’horitzons explorats i per explorar.
Foto:
InfoLleida