Vinaixa presenta el llibre de Maria Patricio

03/01/2024

"Escriure la Ciutat", una obra sobre la representació de l'espai urbà

La Biblioteca de Vinaixa convida el proper 12 de gener a la periodista i escriptora Maria Patricio Mulero a la presentació del seu llibre "Escriure la Ciutat", una obra publicada el 2023 que parla de les ciutats literàries, aquelles que són objecte i subjecte. L'acte tindrà lloc a les cinc de la tarda i serà guiat per la bibliotecària municipal Laura Avià.
Es tracta d'un estudi literari de les obres barcelonines, a més d’entrevistes a un grup d’escriptors i d’actors professionals del món literari, amb l’objectiu d’entendre com interactuen l’espai, la societat i els escriptors. També s’hi tracta Barcelona com a seu d’un patrimoni literari constant al llarg del temps, com a identitat literària específica i com a punt d’interaccions entre els creadors i la societat que els inspira. El resultat és una ciutat complexa i dinàmica, on la representació del conflicte social i la voluntat dels actors literaris en fan un microcosmos fèrtil i estimulant.
Maria Patricio, llicenciada en Periodisme i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, i doctora en Sociologia i Gestió Cultural per la Universitat de Barcelona i la Université Paris 8, va coordinar la candidatura de Barcelona Ciutat de la Literatura UNESCO. Actualment continua estudiant el camp literari i artístic, els espais urbans i la recepció cultural. És professora titular del Departament de Llengües i Cultures de la Université Toulouse Capitole, i membre del laboratori de recerca LLA Creatis de la Université Toulouse Jean Jaurès. És també membre associada dels grups de recerca CECPI de la Universitat de València i LCEIE de la Universitat de Barcelona.
Foto: Linkedin
Infolleida