El Segarra-Garrigues abastirà d’aigua el regadiu de l’Espluga Calba

19/09/2017

El canal Segarra-Garrigues abastirà d’aigua els regants de l’Espluga Calba. Per fer-ho s’instal·laran unes plaques solars per bombar l’aigua de la bassa del Segarra-Garrigues a la dels regants de l’Espluga. El projecte costarà aproximadament 150.000 euros, dels quals el 80% anirà a càrrec del Departament d’Agricultura i el 20% restant l’hauran de pagar els regants de l’Espluga Calba.

Quasi buida està actualment la bassa des d’on agafen l’aigua els regants de l’Espluga Calba. Per solucionar-ho, s’ha arribat a un acord entre el canal Segarra-Garrigues, els regants de l’Espluga i l’empresa pública d’Infraestructures i Aigües del Segarra-Garrigues per portar aigua des de la bassa de regulació del sector número 8 del sistema Segarra-Garrigues a la bassa de l’Espluga.

El bombatge de l’aigua, que ha de superar un desnivell de 100 metres de cota, es farà a través d’una planta d’energia solar, reduint l’alt cost que suposaria una estació de bombatge convencional. El projecte costarà aproximadament 150.000 euros, dels quals el 80% anirà a càrrec del Departament d’Agricultura i el 20% restant l’hauran de pagar els regants de l’Espluga Calba.

El projecte es troba actualment en fase d’informació pública i preveu garantir una dotació de 1.500 metres cúbics d’aigua per hectàrea a l’any a les 180 hectàrees de la col·lectivitat, 30 de les quals passaran a formar part del Segarra-Garrigues. Les plaques s’instal·laran en uns terrenys d’Infraestructures.

 

Mariona Rebull i Martí