Els Premis Lladonosa es presenten a Barcelona

10/03/2024

En el marc del San Miguel Gastrofest Km O

Els germans Torres, xefs de Cocina Hermanos Torres (Barcelona, tres Estrellas Michelín), amb la presència del prestigiós cuinér Josep Lladonosa i el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de les Borges Blanques, Salvador Noguera, van presentar ahir a Barcelona els Premis Gastronòmics Josep Lladonosa. Hpo van fer amb un showcooking al Poble Espanyol, en el marc del Sant Miquel Gastrofest Km O, festival dedicat a la gastronomia elaborada amb producte fresc i de proximitat.

Josep Lladonosa es va dirigir també al públic unes paraules sobre l'esperit que inspira els guardons. Als seus 85 anys, Lladonosa va voler ser a l’acte de presentació i va agrair el suport de institucions i patrocinadors (‘àngels’), entre ells l'ajuntament de les Borges Blanques, per fer realitat aquest somni. 
L’elecció dels Premis Lladonosa es realitza a través de tres concursos gastronòmics inspirats en el format ‘masterxef’ i obert a totes les Escoles d'Hostaleria de Catalunya, públiques i privades. Els Premis Lladonosa van néixer al 2021 com a homenatge al cuiner català Josep Lladonosa i Giró (1938), figura cabdal de la cultura gastronòmica mediterrània amb nombroses distincions, -entre les quals la Creu de Sant Jordi-, per la seva ingent tasca de recerca i documentació històrica. 

Com a novetat d'enguany, la categoria social, oberta a totes les entitats socials de Catalunya que tinguin formació de gastronomia en els seu programa, pren el nom de l’empresari català Josep Lluís Rull, -el que fou president del Grup Rull i àngel dels Premis Lladonosa-, que malauradament ens va deixar recentment. Josep Rull representa tres generacions dedicades al disseny i construcció de cuines professionals. A més a més, els Premis Lladonosa estrenen el Premi de Cocteleria ‘Royal Bliss’.

Les proves dels aspirants (dues semifinals i final) es realitzen en una espectacular instal.lació del Grupo Rull, especialistes en cuines professionals, sota la supervisió del jurat, presidit pel mateix Josep Lladonosa i apadrinat pels germans Torres; els dotze finalistes triats, -tres per cada província-, cuinen en directe per a convertir-se en el millor estudiant de cuina de Catalunya.

Amb els germans Torres i Josep Lladonosa, completen el jurat Pep Moreno, xef i propietari de 'Deliranto' (Salou, una Estrella Michelín); Vicent Guimerà, del ‘Antic Molí’ d'Ulldecona (Una Estrella Michelin; Ferran Cerro, del restaurant ‘Ferran Cerro’ (Reus, un Sol Repsol); Xavier Benet, del restaurant ‘Hostal Benet’ (Les Borges Blanques, Guia Michelin); Susanna Aragón, del restaurant ‘Cèntric Gastro’ (El Prat de Llobregat); Tana Collados, periodista de TV3; i Elena Maestre, membre de la Junta del Col.legi de Dietistes Nutricionistes de Catalunya. 

InfoLleida