La colla infantil dels Rojos de Junda, els diables més petits de la comarca

20/08/2017

La colla infantil de diables dels Rojos de Junda compta ja amb 28 integrants, tot i que no fa ni un any que es va formar. Per fer els correfocs usen una pirotècnia especial per a la seva edat, que va dels 5 als 18 anys.

Amb un bon crit acaben els correfocs la colla infantil de diables dels Rojos de Junda. És l’única que hi ha a les Garrigues i una de les poques de la província de Lleida. Tot i que fa menys d’un any que s’ha creat, ja hi ha 28 nens i nenes que en formen part.

Nens, nenes i joves de 5 a 18 anys integren la colla. Una quinzena de diables adults i pares i mares s’encarreguen de controlar els correfocs de la colla, que usa una pirotècnia especial per a aquestes edats.

Els més menuts gaudeixen de valent fent de diables i tenen clar que volen continuar practicant aquesta afició de més grans. El foc i els petards no fan enrere els integrants més joves dels Rojos de Junda, tot el contrari. Amb aquest planter de petits diables, el foc i l’infern a Juneda, estan garantits durant anys.

 

 

 

Mariona Rebull i Martí