"Pels Camins de l'Aigua" eix de la nova Jornada Garriga a Juenda

30/04/2024

Un fòrum on dialogar sobre les causes de la sequera

El Centre d'Estudis de les Garrigues organitza la segona Jornada Garriga que tindrà lloc el dies 4 i 5 de maig de 2024 a Juneda. 

Aquesta jornada és la segona edició del nou format que des de la junta actual del centre van voler donar a les tradicionals i conegudes trobades d'estudiosos. La jornada té un eix vertebrador: "Pels camins de l'aigua".

El maig de 2023 el govern del país va posar en marxa una llei de mesures extraordinàries que incloïen un seguit de restriccions per fer front a la sequera, amb l'objectiu de protegir la disponibilitat de les fonts de subministrament de les xarxes d'aigua potable a la població i evitar la interrupció del subministrament domiciliari. Entre d'altres objectius es pretenia millorar l'estat de les xarxes d'abastament d'aigua, impulsar la regeneració i recuperar pous i captacions en desús, a més de potenciar altres elements estructurals i modificar alguns apartats del Pla de Sequera que ja s’havia activat el 2021.

Des del Centre d’Estudis de les Garrigues i en col·laboració amb els amics de Mascançà - Centre de recerques del Pla d'Urgell, mitjançant aquesta jornada es vol aconseguir un fòrum on reflexionar i dialogar sobre quines són les causes, quin és el panorama que es presenta i què es pot fer per trobar nous camins de l'aigua. Només a través del coneixement i l'intercanvi d'idees serà possible analitzar com al els reptes i oportunitats que configuraran la fesomia d'aquesta part del país en el futur.

Foto:

InfoLleida