Entitats i partits signen un manifest apostant per l’alliberament del peatge entre Montblanc i Lleida

15/09/2017

12 partits i entitats del territori reiteren la seva aposta per l’alliberament del peatge entre Montblanc i Lleida per solucionar la problemàtica de l’N-240. En el manifest consideren les mesures que va proposar Rull en la darrera reunió amb la plataforma Prou Morts a l’N-240 de “decepcionants” i insisteixen en alliberar el peatge entre Montblanc i Lleida.

Després de la reunió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, amb la plataforma Prou Morts a l’N-240, en la qual el conseller va proposar la restricció de la circulació de camions a l’N-240 entre Montblanc i les Borges Blanques oferint-los bonificacions de fins el 50% per transitar per l’autopista, un conjunt d’entitats i partits han mostrat la seva “decepció” davant d’aquestes mesures proposades per la Generalitat, ja que, asseguren, “són del tot insuficients”.

En el manifest, indiquen que les propostes de la Generalitat “tornen a deixar el tram més conflictiu, les Borges-Lleida, sense cap solució a curt termini”, ja que, “la desviació voluntària no tindrà efectes substancials, com es va poder comprovar fa dos anys quan ho va impulsar el Ministeri de Foment”. Per últim, insisteixen en la necessitat “d’aplicar l’única mesura que, segons aquestes entitats, pot ser "immediata i efectiva”, l’alliberament del peatge de l’AP-2 en tot el tram Montblanc-Lleida.

Entre els partits i entitats signants hi ha l’Ateneu Popular Garriguenc, el Centre Excursionista de les Borges-Garrigues, Conca 22, La Banqueta, ERC Borges i Garrigues, Junts per Juneda, CUP Borges, Ponent Pirineus i Camp de Tarragona, En comú Podem Ponent i el PSC de Juneda. 

Mariona Rebull i Martí