Foment es compromet a licitar enguany les tres rotondes de Juneda i el projecte entre Lleida i les Borges

30/06/2017

Després de la reunió dels alcaldes de les Borges Blanques, Juneda i Torregrossa amb el Secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño, el govern espanyol s’ha tornat a comprometre a licitar durant aquest 2017 les tres rotondes de Juneda a l’N-240 i el projecte per augmentar la seguretat i millorar la mobilitat entre Lleida i les Borges, que constarà de dues fases, una primera, d’11 quilòmetres de duplicació entre Lleida i les Borges, i una segona fase de 8 quilòmetres per fer una variant a Juneda, i evitar així que els vehicles hagin de creuar el municipi.

La senadora del Partit Demòcrata per Lleida, Mayte Rivero, ha acompanyat els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, de Juneda, Antoni Villas, i de Torregrossa, Josep Maria Puig a la reunió que han mantingut aquest dijous 29 de juny amb el secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Foment, Manuel Niño. Durant la trobada, que ha comptat també amb la participació del director general de Carreteres, Jorge Urrecho, i l’assessor del secretari general d’Infraestructures, Beltrán Hernández, el ministeri ha assegurat que estan negociant amb la Generalitat de Catalunya la possibilitat de  desviar els camions de llarg recorregut cap a l’AP-2 amb un descompte en el peatge.

Abans del setembre d’aquest 2017 es licitaran els dos projectes i es durà a terme una declaració d’impacte ambiental. Es preveu que al 2020 es puguin finalitzar les obres. Pel que fa al tram entre les Borges Blanques i Montblanc, el ministeri, de moment, no preveu cap mena d’actuació.

L’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha manifestat que “marxem en certa manera satisfets d’aquesta reunió totalment necessària per poder tornar a fer balanç i veure la voluntat d’atendre els compromisos des del Ministeri de Foment”. Al seu torn, l’alcalde de Juneda, Antoni Villas, ha remarcat que “ha estat una visita necessària per recordar que hi ha una necessitat al territori i un projecte a tirar endavant”. Josep Maria Puig, alcalde de Torregrossa, ha afegit que “cal valorar  molt positivament tant la licitació com la negociació que tenen oberta amb la Generalitat”.

Mayte Rivero, per la seva part, ha assegurat que “sortim contents dels compromisos del ministeri, però també al mateix temps tenim desconfiança pels constants incompliments. Caldrà fer un seguiment perquè realment les solucions es traslladin al territori”.

L’N-240 registra un alt índex de sinistralitat i des del territori s’han organitzat un total de sis talls a la via per reivindicar i exigir mesures al Ministeri de Foment.

Infolleida