La vaga obliga a suspendre 469 proves de conduïr a Ponent en els primers deu dies d’aturada

06/07/2017

Gairebé un centenar de professors de Lleida es manifesten per reclamar més examinadors a la DGT

Uns dos mil professors d’autoescola es van manifestar aquest dimecres passat a les quatre províncies catalanes per exigir a la Direcció General de Trànsit més personal administratiu i examinadors, amb la qual cosa donaven suport a les reivindicacions dels examinadors, que aquest dimecres van complir el desè dia de vaga.

A la prefectura de Lleida van ser gairebé un centenar les persones que es van concentrar, primer amb els seus vehicles a l’aparcament del Camp d’Esports i, després, davant de la seu de la DGT, on van llegir un manifest. 

I és que, des del 2013, amb l’entrada en vigor d’un nou exàmen, el nombre d’alumnes per examinador i dia s’ha reduït de setze a tretze, la qual cosa ha allargat la llista d’espera, que a Ponent és d’un mes i mig, de manera que és una de les províncies més afectades.

Aquest any, la DGT ha creat només vint-i-una noves places d’examinadors, a pesar que ells mateixos reconeixen la necessitat que siguin 170 a l’Estat, xifra que les autoescoles eleven fins als 300. I a tot això s’ha afegit, des del 2 de juny, una vaga que, en els primers deu dies d’aturada, ha obligat a suspendre 469 exàmens a les comarques lleidatanes, encara que una part ja ha pogut ser reprogramada.

La previsió és que la vaga finalitzi a finals de juliol, però les postures enfrontades de DGT i examinadors auguren aturades després de l’estiu.
Rut Camí (Lleida Tv)