Massiu seguiment de la jornada electoral a les Borges Blanques

01/10/2017

Passades les 18.00 hores, el col·legi electoral de les Borges Blanques, ha tancat el referèndum seguint les recomanacions del Col·legi d’Advocats de Lleida per la constant amenaça de la presència de Guàrdia Civil o Policia Nacional. Segons les primeres dades, a les Borges haurien votat 2.429 persones.

L’únic col·legi electoral de les Borges Blanques ha tancat les votacions passades les 18.00 hores seguint les recomanacions del Col·legi d’Advocats de Lleida per l’amenaça constant  de l’arribada de dotacions de Guàrdia Civil o Policia Nacional, que arreu del país han carregat fortament contra la població civil que s’aplegava als col·legis electorals.

Durant el dia, però, tots els ciutadans han pogut votar normalment i s’han vist al llarg de la jornada llargues cues per tal de poder votar. Segons les primeres dades, a les Borges Blanques hi han votat 2.429 persones, que equivaldrien prop del 60% del cens del municipi, tot i que no és una xifra vinculant, ja que en aquestes votacions el cens ha estat universal.

Davant l’amenaça constant de l’arribada de Policia Nacional i Guàrdia Civil, una vintena de tractors s’han aplegat davant del col·legi per tal de dificultar l’entrada a aquests cossos policials, que finalment, no han aparegut. Sí que ho han fet, a mig matí dos agents dels Mossos d’Esquadra, que en no poder entrar al recinte, han marxat.

Mariona Rebull i Martí