Clam per l’alliberament dels consellers empresonats

02/11/2017

Unes 200 persones s’han congregat davant de l’Ajuntament de les Borges Blanques per condemnar l’enviament a presó incondicional del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, i set consellers més, per part de la jutge de l’Audiència Nacional, Carmen Lamela.

Amb els crits de “llibertat” i “ni un pas enrera”, unes 200 persones s’han concentrat davant de l’Ajuntament de les Borges Blanques, per, en un principi, defensar els representants del govern català que han estat cessats a partir de l’aplicació de l’article 155. Però, amb l’enviament a presó del vicepresident, Oriol Junqueras, i set consellers més, la concentració ha acabat sent un clam de condemna per l’empresonament sense fiança per part de l’Audiència Nacional d’aquests membres del Govern.

A la concentració hi ha participat l’alcalde de la població, Enric Mir, que ha demanat l’alliberament d’aquests vuit presos. Després, s’ha passat a llegir el manifest redactat per l’ANC. També s’han escoltat les declaracións de Marta Rovira, de Juntsx sí, i finalment, l’acte ha acabat amb el cant dels Segadors.

Durant la concentració, que també s’ha fet a totes les capitals de comarca catalanes i a altres ciutats, s’ha demanat a la gent la màxima mobilització cívica i pacífica durant els propers dies, en què es preveuen diversos actes de protesta.

Mariona Rebull i Martí