Controls intensius de seguretat al transport escolar

16/11/2017

Els Mossos d’Esquadra han desplegat un operatiu a l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques per controlar el transport escolar. Aquest desplegament s’emmarca dins de la campanya intensiva de control del transport escolar, coordinada pel Servei Català de Transit, que es du a terme aquesta setmana.

Els Mossos d’Esquadra, coordinats pel Servei Català de Transit, duen a terme aquesta setmana una campanya intensiva de control del transport escolar a tots els instituts. Aquests operatius s’acostumen a fer dos cops l’any amb per evitar en primer lloc l’accidentalitat i també per conscienciar dels sistemes de seguretat passiva als autocars, com és l’ús del cinturó de seguretat, que pot reduir un 75% el risc de mortalitat.

Aquest dijous, els Mossos d’Esquadra han desplegat un dels operatius a l’INS Josep Vallverdú de les Borges Blanques sense detectar cap anomalia greu a cap dels vehicles. De fet, el nombre d’infraccions i incidències ha davallat de forma considerable després de la implantació d’aquests controls, segons informen des del mateix cos policial.

Els operatius controlen que els vehicles no tinguin cap deficiència tècnica i que disposin de tots els permisos i la documentació. Als conductors se’ls demana que tinguin els períodes de descansos i conduccions en regla. També se’ls fan controls d’alcoholèmia i, en alguns casos, el test de drogues. Aquesta és la catorzena campanya preventiva i integral que fa Trànsit aquest any.

Mariona Rebull i Martí