El Pare Botam guanya el premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2016

26/08/2017

El jurat del premi Olivera d’Or al Borgenc de l’any 2016, reunit aquest dijous al vespre a la Sala de Plens de l’Ajuntament de les Borges, ha decidit atorgar el guardó a Joan Botam i Casals, conegut com Pare Botam. La candidatura havia estat presentada per la revista Terrall.

Els membres del jurat, integrat per l’alcalde, quatre regidors, els presidents de les dues cooperatives de les Borges, el representant de la Cambra de Comerç, un representant de la revista Terrall i l’anterior premiat, el Club Tennis Taula Borges, han decidit, per una amplíssima majoria, reconèixer la tasca del Pare Botam, considerat un dels principals introductors del pacifisme a Catalunya, defensor de la religió com a font de pau. Botam va ser un dels protagonistes de la “Caputxinada” de 1966 i va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2010.

La resta de candidatures presentades al premi han estat la de l’activista cultural Francesc Macià Fusté i Grup Recerca, impulsada per l’Associació Grums; la de l’Associació d’Amics de Sant Salvador, presentada per la mateixa associació; l’Agrupació Sardanista, l’Associació de Jubilats i una altra llista d’adhesions particulars; la del científic Noel Pérez Fusté, impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, l’Ateneu Popular Garringuenc i el Club d’Escacs de l’Ateneu, i finalment, la del cuiner Xavier Benet Rebull, presentada per l’Associació d’Amics del Terrall i l’Associació de Veïns Grup Borges.

El guardó s’entregarà juntament amb el de Garriguenc de l’any 2016, al centre Cívic de les Borges, el dissabte 2 de setembre, a les 17.30 hores, just abans del pregó i de la 35a Trobada de Gegants, Grallers i Correfocs que es durà a terme en el marc dels actes de la Festa Major 2017.

Infolleida