El sector privat es fa un lloc a la Fira de l’Oli de les Garrigues

20/01/2018

Els productors d’oli mostren els seus productes a la Fira de l’Oli i les Garrigues, que se celebra a les Borges Blanques. La forta aposta pels olis premium per part del sector privat fa que s’emportin la majoria de premis. La cooperativa d’Arbeca ha estat l’únic productor de la comarca que ha aconseguit un accèssit en la categoria fruitat verd dolç.

La 55a edició de la Fira de l’Oli i les Garrigues ha comptat amb la presència de diverses cooperatives i molins privats. Aquests últims han augmentat al certamen, i són molts els que per primer cop presenten els seus productes a la Fira.

Un dels moments més esperats de la Fira és l’entrega de premis per als millors olis, que enguany, el panell de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya, en un tast a cegues, ha atorgat  majoritàriament als productors privats.

L’únic productor de les Garrigues que s’ha emportat un accèssit en la categoria Fruitat Verd Dolç ha estat per la Cooperativa d’Arbeca.

 

La Fira de l’Oli ha continuat, un any més, essent un dels aparadors més importants del país on es poden degustar els millors olis tant de la comarca com del país.

Mariona Rebull i Martí