El sí s’imposa amb rotunditat a les Garrigues

04/10/2017

Amb un total de 9.337 vots a favor del referèndum, el sí s’imposa de manera contundent a les Garrigues. En canvi, el no aconsegueix només 303 vots. El cens de la comarca és de 14.370 persones, tot i que al haver-se dut a terme un cens universal, no es pot saber exactament encara quantes persones de la comarca van votar. A la capital, les Borges Blanques, el sí es va imposar amb un ampli 95,8%.

Amb un 95,8% del total dels vots, el “sí” s’ha imposat a les Borges Blanques amb una participació del 56%. Als altres pobles de les Garrigues l’opció independentista també ha guanyat àmpliament. A Fulleda, un dels municipis més petits, no hi ha hagut cap vot a favor del “no”. A la comarca s’han registrat un total de 9.337 vots a favor del “sí” i només 303 vots pel “no”. 

A alguns llocs de la comarca com Cervià de les Garrigues i Castelldans, la Guàrdia Civil ha intervingut material del referèndum, però no han evitat que finalment s’acabés celebrant. L’ambient als col·legis electorals de la comarca ha estat tens per la sospita de l’arribada dels cossos policials de l’estat espanyol, però també festiu.

Molts col·legis electorals, seguint les recomanacions del Col·legi d’Advocats de Lleida, han tancat les portes passades les 18.00 hores, davant l’amenaça de la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que, arreu del territori, ha carregat fortament contra diverses persones congregades als col·legis electorals, accions que s’han saldat amb una xifra de 844 persones ferides a tot Catalunya.

Mariona Rebull i Martí