La fibra òptica arriba a Juneda

11/12/2017

A partir de finals de gener, els veïns de Juneda que ho desitgin ja podran gaudir de la fibra òptica. L’empresa de telecomunicacions d’origen suec Adamo proporcionarà el servei després d’haver firmat un conveni amb l’Ajuntament de la població.

Aquest gener, l’empresa de telecomunicacions Adamo iniciarà el desplegament de la xarxa de fibra òptica a Juneda. Els primers interessats, segons una enquesta de la mateixa empresa unes 300 llars de moment, podran començar a gaudir d’aquest servei a finals del mes de gener, ja que s’anirà posant en funcionament a mesura que es vagi instal·lant la xarxa.

L’operadora Adamo i l’Ajuntament de Juneda han arribat a un acord per fer possible aquesta actuació, en què l’Ajuntament cedirà una centraleta perquè l’empresa pugui fer totes les connexions. L’alcalde de la població ha agraït l’interès de l’empresa després d’admetre que companyies més grans de telecomunicacions no s’han interessat per dur a terme el projecte al municipi.

La fibra òptica s’ha fet arribar fins a Juneda a través de les canalitzacions de gas natural, amb qui l’empresa de comunicacions té un conveni. A les cases es farà arribar a través  de la canalització de Telefònica, a qui pagarà un lloguer. Adamo té previst finalitzar els treballs d’estesa del cablejat de tot el municipi durant el primer semestre de 2018.

Mariona Rebull i Martí