La Fira de La Granadella posa l’accent al regadiu

25/10/2024

Una jornada tècnica inaugura l’agenda, que inclou presentació de l’oli nou, xerrada d’Eloi Cordomí, documental i maridatge

Amb l’inici de la collita de l’oliva a tocar, la Granadella dona el tret de sortida als certàmens oliaires de Ponent. Demà i diumenge acull La Primera Premsada. Oli, Art i Gastronomia, aquest cop amb el regadiu com a fil conductor. Del secà al regadiu, en la qual Àngels Calvo, del panell oficial de tast d’olis de Catalunya, desgranarà les característiques organolèptiques de l’oli d’oliva arbequina de collita avançada 2024-2025.

A més, el meteoròleg Eloi Cordomí impartirà una xarrada sobre el futur del clima a les Garrigues i aprofundirà sobre les causes que provoquen l’escalfament global i quines possibilitats hi ha de mitigar-ho. I projectaran en primícia el documental Terra Verge Extra, que explica la resiliència de la comarca i les perspectives de futur.

Per postres, distingiran un valedor de la cultura de l’oli, atorgant-li el premi primera premsada a l’enginyer agrònom Miquel Àngel Solé. I, com a colofó, el xef Xavier Benet proposarà un maridatge gastronòmic amb oli Degustus

Diumenge es reservarà per la fira de productes de proximitat, amb una vintena de parades, l’esmorzar de brasa i visites guiades al Museu de l’Oli i el nou molí de la cooperativa. Un vermut musical rubricarà la segona jornada del certamen, on l’oli es podrà adquirir a un preu de 45 euros la garrafa de 5 litres.
Infolleida