Alumnes del cicle formatiu de Pedra Natural restauren una cabana de volta a Tarrés

29/05/2019

Els alumnes del cicle formatiu de Pedra Natural de l’Institut Mollerussa treballen en la restauració d’una cabana de volta a Tarrés. L’acció ha estat impulsada pel Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració dels consells comarcals del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

El projecte “La pedra com un recurs territorial generador d’activitat econòmica i ocupació”, subvencionat pel Departament de Treball i impulsat pel Consell Comarcal de les Garrigues ha permès la rehabilitació d’una cabana de volta de Tarrés per part dels alumnes del cicle de grau mitjà en pedra natural de l’Institut Mollerussa. L’experiència ha servit per  donar visibilitat a la formació i les feines s’han dut a terme durant els mesos de març i abril.

Degut a la gran demanda de mà d’obra del sector, dos dels sis estudiants que enguany acaben la primera promoció del cicle ja han trobat feina.

Un dels objectius del projecte és l’establiment de ponts entre el teixit productiu vinculat a la pedra i els recursos formatius locals.

Un altre dels objectius és donar a conèixer a joves i persones interessades les sortides laborals del sector de la pedra i la formació relacionada amb aquest àmbit.

A més del Consell Comarcal de les Garrigues, també hi col·laboren els consells comarcals del Segrià, l’Urgell i el Pla d’Urgell.

Mariona Rebull i Martí