Arbeca recupera la zona dels molins per a lleure i cicloturisme

18/04/2019

L’ajuntament d’Arbeca ha ratificat el projecte de recuperació de l’espai del Molí de l’Ambó i la creació d’una ruta cicloturística fins a la zona. Segons l’alcalde, Joan Simó, es prova de rehabilitar l’àrea on es troben els dos antics molins de farina, que l’ajuntament va comprar a un particular als anys noranta, per fer una zona de lleure que es completarà amb una ruta per a bicis i senderisme de tres quilòmetres, que és la distància que hi ha fins al poble.

En una primera fase, que suposarà una inversió d’uns 130.000 euros, es consolidarà tot el que hi ha per evitar la degradació de l’enclavament, ja que totes les construccions es troben en ruïnes. Posteriorment, es preveu recuperar els salts d’aigua, les basses, els dos molins –que estan a una distància d’uns 50 metres– i una casa per sumar-ho tot al patrimoni del municipi.
Simó va indicar que la inversió està sufragada amb ajuts de la UE a través del programa Feder, que aportarà el 50% de l’import, un 25% el costejarà la Diputació i la resta l’ajuntament, que haurà de pagar més de 30.000 euros per rehabilitar la zona. El projecte es troba en exposició pública durant trenta dies perquè s’hi presentin al·legacions.
SEGRE.COM