Augmenten el nombre de tractaments per drogodependències a les comarques lleidatanes

02/09/2019

L'any passat es van començar 174 tractaments d'inici respecte els 146 de l'any 2017 sent l'alcohol la primera droga en demanda dels lleidatans i lleidatanes. I la cocaïna es col·loca en la segona causa per inici dels tractaments a Lleida. Des del departament de salut, s'apunta que s'està produint una normalització de les drogues legals com són l'alcohol i el tabac o aquelles amb menor rebuig social. És per això que cal potenciar les campanyes de prevenció i conscienciació entre els ciutadans.

Amb aquesta campanya el departament de salut vol conscienciar que el consum de l'alcohol és responsabilitat de tothom. I més, després que sigui la primera droga en demanda de tractament des de fa més de 20 anys. A les comarques de Lleida s'han iniciat aquest 2018, 90 tractaments de desintoxicació per aquest causa, 20 més que l'any anterior. Aquest context preocupa a l'administració, que vol reforçar les campanyes de prevenció.

Aquestes són dades que ha donat a conèixer el departament de salut aquest dimarts a Barcelona. I és que, a la demarcació de ponent han augmentat el nombre de tractaments per drogodependències passant dels 146 aquest 2017 als 174 aquest últim any. En primer lloc trobaríem l'alcohol seguit de la cocaïna i els cànnabis. Des del departament s'apunta a una normalització de les drogues legals i de les que tenen menys rebuig social que explicarien, en part, aquest augment dels tractaments.

D'altra banda, des del departament de salut també s'està treballant en polítiques de reducció de danys. De fet, aquest 2018 s'han atès prop de 7 mil persones que encara no volen, o no poden, iniciar un tractament de desintoxicació

 

Marc Tàsies (LleidaTV)