Campanya de captació del Carnet Jove de les Garrigues

26/04/2024

El servei suma un total de 30 avantatges per a persones d'entre 12 i 30 anys

El Carnet Jove de les Garrigues, que es va implantar l'any passat a la comarca, ha iniciat avui la nova campanya de captació de nous avantatges. La campanya, desenvolupada pel Consell Comarcal de les Garrigues en col·laboració amb els ajuntaments de la comarca, vol captar aquest segon any encara més comerços, entitats i institucions que ofereixin més i millors descomptes a la comarca per a millorar encara més l’oferta actual d’avantatges del Carnet Jove a les Garrigues.

Actualment, el carnet local suma un total de 30 avantatges repartits entre els àmbits d’esports (6,7%), turisme i mobilitat (16,7%), cultura (10%), formació (20%), tecnologia (6,6%), salut (3,3%), lleure (6,7%) i altres (30%). 

Aquests 30 avantatges són 13 més respecte dels que hi havia abans d'iniciar-se el Carnet Jove de les Garrigues i la primera campanya de captació. Es tracta d’un creixement global del 76% en aquest primer any i d’un increment un 74% superior del que hi ha hagut al conjunt de Catalunya en el mateix període.

Entre aquests nous avantatges s’hi compten serveis com ara centres formatius, establiments de tecnologia, llibreria i papereria, restauració, i també descomptes en serveis municipals a l‘Espai Macià i la Piscina Municipal de Juneda.

D’aquesta oferta se'n poden beneficiar els 1.485 titulars (52% noies i 48% nois) que el Carnet Jove té avui a la comarca de les Garrigues, i que es reparteixen entre les següents franges d'edat: 12-13 anys (1,7%), 14-17 anys (13,3%), 18-21 (22,4%), 22-25 (26,8%), 26-30 (30,6%) i 31 anys (5,2%). Es tracta d’unes xifres que signifiquen una penetració mitjana del 41,18% del Carnet Jove entre el total de joves residents a les Garrigues, una mitjana 12 punts superior a la de Catalunya (29%).

A més del jovent de les Garrigues, dels descomptes al comerç i serveis del CJ a la comarca també se’n poden beneficiar el conjunt dels titulars del carnet a la demarcació de Lleida  (30.614 joves), al conjunt de Catalunya (519.018 joves) i arreu d’Europa (més de 7,5 milions). 

L'objectiu de la nova campanya de captació de comerços és que el Carnet Jove de les Garrigues connecti el Carnet Jove nacional amb el comerç local i serveis de proximitat.

D'aquesta manera, es pretén que el Carnet Jove sigui una eina útil en el dia a dia dels joves de la comarca i potenciar encara més els avantatges en comerços i serveis de proximitat.

Entre les accions que es duran a terme per a captar nous comerços de les Garrigues a l’oferta del Carnet Jove hi ha una nova campanya de difusió dirigida als comerços que inclou diverses comunicacions i visites als establiments, el repartiment de posters, tríptics i altres elements promocionals, anuncis de ràdio, anuncis als webs municipals i comarcals, i publicacions a les xarxes socials.

Una altra de les maneres per promocionar el Carnet Jove als comerços locals és la col·locació d’un distintiu a l'entrada de l’establiment. Aquesta actuació es complementa amb l’eina de geolocalització de l’APP del Carnet Jove amb una mirada local, que prioritza els avantatges del carnet que tenen al seu voltant en el moment en què facin ús del servei.

Així mateix, anualment es fa difusió del carnet entre els joves de les Garrigues mitjançant el web CJ Garrigues, butlletins digitals del CJ de les Garrigues i altres accions d'informació del Consell Comarcal i dels ajuntaments de la comarca.   

Foto: Consell Comarcal de les Garrigues

InfoLleida