Castelldans presenta el projecte turístic Terra verge extra

24/09/2020

Les rutes als espais naturals es preveuen obrir a la primavera del 2021. El projecte compta amb tres miradors, un d’ell de 2 km, en els quals es pot contemplar la plana d’Urgell, el Montsec i fins i tot la ciutat de Lleida.

Castelldans és un punt d’encreuament entre les Garrigues i el Segrià. A la seva localització idònia, se li ha de sumar que està envoltada per tres serres, la del Timorell, la de les Moles i la de Comafranca que fan que la localitat gaudeixi d’unes vistes privilegiades. Davant aquesta situació, el consistori del municipi vol dur a terme un projecte turístic transversal, que engloba natura, cultura i esport, sota el nom de Castelldans, terra verge extra.

A més, els visitants també podran descobrir la història de les Garrigues amb les trinxeres ubicades a Mas de Melons i l’art realitzat amb matèria natural a la zona dels pins del Miqueló. L’Ajuntament preveu obrir les rutes, que suposen una totalitat de 30 km, de cara a la primavera de l’any 2021 i aniran marcades amb codis QR per no fer malbé l’espai.

Ariadna Guiu Vila