Castelldans preveu començar a l’abril les obres de la potabilitzadora

30/01/2019

L’Ajuntament de Castelldans té previst que a partir del mes d’abril comencin les obres de la primera fase de la potabilitzadora. Aquests primers treballs consistiran en la col·locació d’un filtre per valor d’uns 40.000 euros.

L’Ajuntament de Castelldans ha projectat la construcció d’una potabilitzadora d’aigües als mateixos dipòsits principals. Els treballs, que es faran en tres fases, s’espera que estiguin enllestits durant els pròxims quatre anys. La primera fase, que es durà a terme aquest 2019, consistirà en la col·locació d’un filtre per impedir l’entrada de fang o restes d’animals i plantes als dipòsits.

Aquesta primera fase té un pressupost de 40.000 euros subvencionats pràcticament per la Diputació de Lleida i l’Agència Catalana de l’Aigua. Des del consistori es calcula que el cost total dels treballs ascendeixi als 100.000 euros.

Fins ara l’aigua arribava als veïns i veïnes del municipi sense filtrar i només amb una petita cloració, amb aquests primers treballs de filtratge s’espera que la qualitat de l’aigua millori entre un 50 i un 60%.

Mariona Rebull i Martí