Cloenda de la commemoració del centenari de la biblioteca de les Borges

09/01/2019

Amb xerrades sobre Manuel de Pedrolo, Blai Bonet, Pompeu Fabra o Montserrat Abelló, entre d’altres, les Borges Blanques ha commemorat el centenari de la biblioteca Marquès d’Olivart, la primera de la província de Lleida creada per la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat el 1918.

La biblioteca comarcal Marquès d’Olivart de les Borges Blanques és la més antiga de la província de Lleida, creada per la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat el 1918. Durant el 2018 s’ha celebrat el centenari amb desenes d’actes pensats per a grans i petits. Aquest dimarts, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, han entregat un diploma a la biblioteca en l’acte de cloenda de la commemoració del centenari i s’ha anunciat que es fusionaran els programes de totes les biblioteques públiques de Catalunya.

L’edifici on actualment es troba la biblioteca data del 1975, ja que l’anterior fou bombardejat durant la Guerra Civil i posteriorment enderrocat. El 2003 es va remodelar i va passar a tenir el doble d’espai, arribant als 600 metres quadrats i al llarg dels anys s’han anat ampliant els serveis.

En la seva tasca per fomentar la lectura, la biblioteca Marquès d’Olivart ofereix als usuaris desenes de serveis i activitats per a totes les edats, com clubs de lectura, exposicions, xerrades, bibliocurses o contacontes.

Mariona Rebull i Martí