Comença el termini de preinscripció escolar

14/04/2018

Pares i mares comencen a entregar la documentació per a les preinscripcions als centres d'educació des d'avui i fins el 24 d'abril. Segons les previsions, nou escoles de les comarques lleidatanes perden una línia de P-3 el pròxim curs. En canvi, s'incrementen 5 grups del primer curs d'educació infantil a la ciutat de Lleida. Les matriculacions per a primer d'ESO augmenten a Ponent amb una desena de grups nous.

Nou escoles de les comarques de Lleida perden una línia de P-3 el proper curs. Passen de dos a una perquè el nombre d'alumnes baixa per sota del límit de vint-i-cinc. El departament d'Ensenyament justifica que és degut a un descens demogràfic. 

La federació de pares i mares de Catalunya qüestiona la supressió d'aquestes línies perquè considera que només afecta l'escola pública. Per contra, a la capital del Segrià s'incrementen 5 grups del primer curs d'educació infantil. 

D'altra banda, augmenten les matriculacions pel primer curs de l'ESO. Això obliga a establir línies addicionals a 6 instituts de secundària de la província, fent obres a alguns centres. Quatre, de Lleida ciutat. 

Una altra novetat d'enguany és la consolidació de mesures de control per a detectar el frau de demandants. 

Per les escoles és molt important aquest període. El porten preparant gairebé dos mesos oferint jornades de portes obertes a les famílies. 

La Rebeca és una de les mares primerenques. Ha assistit de bon matí el primer dia de preinscripció de matriculacions al seu centre de preferència amb la seva filla Emma. Fins al 24 d'abril està obert el termini i està nerviosa pel resultat. Tots els pares, però, creuen que el tràmit és fàcil. 

Marina Sala (Lleida TV)