Comença la temporada de mitja veda

16/08/2018

Tret de sortida a la caça a Ponent, la mitja veda més llarga de Catalunya.

És el so en plena natura de l'inici de la mitja veda que permet la caça de la guineu i de aus d'espècies petites, com ara la guatlla. Els amants de la caça ho aprofiten des de primera hora del matí.

 

La de les Terres de Lleida és la mitja veda més llarga de Catalunya. De fet, s'ha avançat quatre dies a la resta de províncies catalanes, que comencen aquest diumenge, més tard de l'habitual. Això atreu caçadors vinguts d'arreu, a banda dels del territori, que ho esperaven amb ganes.

 

En total són dos mil els qui caçaran en les àrees privades de Ponent, més els vinguts de la resta de Catalunya. Enguany ho faran sota la nova normativa aprovada el mes d'abril, marcada per l'assassinat de dos agents rurals a Aspa. Els caçadors estan obligats a deixar les armes allà on els indiquin els efectius durant les inspeccions.

 

La mitja veda a Lleida inclou tots els dijous, dissabtes, diumenges i festius fins a la diada de l'onze de setembre. Són, per tant, un total de tretze dies hàbils per a la caça, un menys que l'any passat. Aquest període arriba acompanyat de caceres extraordinàries que s'estan fent amb col·laboració amb els Agents Rurals per controlar les plagues de conills, sobretot al Segrià, que en cacen durant tot l'any. Així i tot, recorden, s'està fent difícil controlar-ne la proliferació. Per això, la Conselleria d'Agricultura va anunciar que prohibiria caçar depredadors com la guineu, tot i que entra dins de les espècies que es poden caçar en aquesta mitja veda.

Xavi Bosch (Lleida TV)