Controlat l’incendi d’ahir a Vinaixa i l’Albi

29/08/2017

Els Bombers de la Generalitat, després d’estar treballant-hi tota la tarda d’aquest dilluns, han donat per controlat l’incendi forestal de Vinaixa que ha cremat al voltant de 34 hectàrees. Els efectius d’extinció han continuat remullant i vigilant les fumaroles de la zona afectada amb set vehicles aquest dimarts.

 

Una quinzena de veïns van haver de ser desallotjats aquest dilluns a causa d’un incendi prop de l’antiga carretera de Vinaixa i l’Albi, que ha cremat 34 hectàrees de restes de vegetació i cultius de cereals, ametllers i olivers. Després de treballar-hi des de prop de les cinc de la tarda, a dos quarts de nou de la nit els bombers van donar per estabilitzat el foc i la majoria de veïns desallotjats han pogut tornar a casa aquesta mateixa nit.

Les persones que no van poder entrar a les masies van decidir tornar a casa seva, ja que estaven estiuejant al municipi. A causa de l’incendi, una granja va resultar afectada però no hi va haver cap ferit. Els efectius d’extinció continuen remullant i vigilant les fumaroles de la zona afectada amb set vehicles.

En les tasques d’extinció hi han treballat 28 dotacions terrestres i 13 mitjans aeris, que es van anar retirant un cop es va haver estabilitzat l’incendi. A més, hi van col·laborar unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal i pagesos de la zona, que van llaurar els camps amb el tractor.

Mariona Rebull i Martí