Denuncien l’extracció de més de 200.000 tones de roques a la Floresta

10/06/2020

Ipcena ha denunciat al Departament de Territori la realització de dues explotacions de pedra a la Floresta per part de l’empresa subcontractada per Renfe per fer les obres de millora de la línia del ferrocarril.

Ipcena ha denunciat davant el Departament de Territori i Sostenibilitat l’empresa encarregada de dur a terme les millores de la via del tren al municipi de la Floresta que va quedar malmesa durant els aiguats de l’octubre passat. L’entitat ecologista considera que l’empresa subcontractada per Renfe ha extret més de 200.000 tones de roques sense passar els tràmits legals que estipula la normativa vigent, destruint més de 50.000 metres quadrats de terrenys principalment forestals.

Des de l’entitat denuncien també que les actuacions s’hagin fet en plena època de cria d’espècies i també que s’hagi destruït un camí catalogat com a BCIL (Bé Cultural d’Interès Local).

Per tot això reclamen al departament la paralització de les obres i l’obertura d’un expedient sancionador molt greu contra l’empresa executora. A la vegada que se’ls exigeixi la presentació d’un estudi de recuperació de la zona.

Mariona Rebull i Martí