Detenen dos homes i desmantellen una plantació de marihuana en una fàbrica tèxtil abandonada de les Borges Blanques

12/09/2022

Mossos i Guàrdia Civil comissen 1.301 plantes i sospiten que cultivaven la droga per enviar-la després a l'estranger

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han desmantellat una plantació de marihuana dins d'una fàbrica tèxtil abandonada de les Borges Blanques. La investigació es va iniciar a començaments d'estiu i des de llavors els dos cossos policials han treballat conjuntament fent comprovacions i vigilàncies de l'entorn fins a aquest dilluns, quan s'ha muntat un dispositiu policial conjunt i s'ha entrat a la nau. Els agents han comissat 1.301 plantes de marihuana i han detingut dos homes, de 59 i 29 anys, que s'havien amagat sota la coberta de la nau. Segons els Mossos, els detinguts s'encarregaven del manteniment de les plantes, vivien a l'explotació i vigilaven la plantació. Sospiten que cultivaven la droga per enviar-la després a l'estranger.

Els dos detinguts estan acusats d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric ja que s'ha comprovat que havien connectat fraudulentament la instal·lació a la xarxa elèctrica. De fet, durant la investigació, els agents van constatar un alt consum d'energia en un lloc on, en teoria, no hi havia cap activitat econòmica.

Dins la nau, els agents han trobat una complexa instal·lació dedicada al cultiu indoor de marihuana i han intervingut 1.301 plantes de marihuana en avançat estat de creixement i tota la instal·lació pròpia d'aquestes explotacions, com làmpades, extractors o ventiladors, entre altres.

El cas continua obert i no es descarten noves detencions. Els dos detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

ACN