Dues cooperatives de les Garrigues, guardonades als primers premis CoopCat

13/06/2017

Les cooperatives John Fil, de l'Espluga Calba, i Sant Isidre, de les Borges Blanques, han rebut els premis CoopCat, uns guardons que s’atorguen a les cooperatives que fomenten un treball de qualitat i els valors cooperatius.

Els premis CoopCat han reconegut la feina de quaranta empreses de tot Catalunya pel seu treball de qualitat i els valors cooperatius. De les Garrigues, han estat premiades la cooperativa Industrial Gèneres de Punt John-fil, de l’Espluga Calba, per la seva tasca per tenir una ocupació de qualitat, i la cooperativa de Sant Isidre de les Borges Blanques pel seu compromís amb el territori.

El vicepresident i conseller d’Economia, Oriol Junqueras, i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, han estat els encarregats d’entregar els reconeixements CoopCat. Junqueras ha volgut destacar la tasca de les més de 4.000 cooperatives que hi ha a Catalunya, i assegura que s’han convertit en “agents econòmics de primer ordre al nostra país” perquè “més enllà de contribuir a reduir les desigualtats socials, generen ocupació estable i de qualitat amb més de 37.700 llocs de treball el 2015”.

Aquests premis, que s’han atorgat enguany per primera vegada, van destinats a reconèixer el treball de les cooperatives en el seus principis bàsics: lliure adhesió, gestió democràtica, participació econòmica, autonomia i independència, educació formació i informació, cooperació entre cooperatives i interès per la comunitat.

Infolleida