El celler Clos Pons inicia la verema

06/09/2018

Els especialistes consideren que la collita d’enguany serà més abundant degut a la climatologia

El Celler Clos Pons ha iniciat aquest dilluns la verema del 2018. Ho ha fet amb l’albariño, una varietat de raïm originària de Galícia tot i que en els propers dies també es començarà a collir la garnatxa blanca. Els especialistes consideren que la collita d’enguany serà més abundant gràcies al fred de l’hivern i la pluja de la primavera. Una climatologia que també ha fet retardar el cicle de maduració de la vinya i ha marcat algunes de les seves característiques.

De les 40 hectàrees de vinya que actualment té el grup, 32ha es troben a l’Albagés -les altres 8 es troben a la Pobla de Cèrvoles- i es calcula que d’aquestes terres enguany en sortiran entre 150.000 i 200.000 ampolles de vi.

Una vegada el raïm està a les caixes es porta al celler on fermentarà, una part en bota i l’altra en tina d’acer inoxidable, fins poc abans de l’estiu que serà quan el vi estarà llest per ser embotellat.

Durant la verema, el celler també rep les visites de diferents clients, sobretot de la zona asiàtica, conegudes com “harvest trips”, o viatges de collita en català,  que permeten a als clients d’altres mercats conèixer de ben a prop el procés d’elaboració del producte.

Anna Berga i Ariadna Guiu