El centre històric de les Borges, en obres

09/03/2018

Un total de cinc carrers del nucli històric de les Borges Blanques -i que s’ampliaran a set- estan en obres. El fet que s’hagin solapat tots aquests treballs és perquè el consistori s’ha acollit al Pla de Barris de la Generalitat, que subvenciona el 75% del cost de les actuacions i les obres han d’estar acabades abans del 30 de juny.

L’Ajuntament de les Borges Blanques ja ha iniciat el gruix de les obres al centre històric del municipi, amb un total de set carrers afectats. Això ha provocat algunes dificultats de mobilitat i canvis en la senyalització. Els treballs s’han hagut de fer en tan poc temps perquè el consistori s’ha acollit al Pla de Barris de la Generalitat i han d’estar acabats abans del 30 de juny.

Les actuacions han començat als carrers Concepció Soler i Josep Soler, que comuniquen la plaça de la Constitució amb l’Espai Macià, on s’han tret les voreres i es pretén que els carrers siguin semipeatonals, com a la plaça de la Constitució i els carrers adjacents, a més a més de renovar-ne les xarxes de clavegueram i aigua potable. També s’han iniciat les obres al carrer la Placeta, on s’ha aixecat el paviment i s’hi canviarà la xarxa d’aigua potable. També s’hi preveu la disposició de dues boques contra incendis i la construcció d’una canalització de telefonia.

 

A aquests treballs s’hi sumen els del carrer Carnisseria i pròximament els del carrers Abadia, Santa Vedruna i Castell Alt, que conformen l’entron de l’església de les Borges. En el carrer Carnisseria, que connecta la plaça de la Constitució amb l’església, també es preveu unificar la calçada per facilitar la circulació dels vianants i implantar-hi una nova xarxa de clavegueram, instal·lar-hi hidrants connectats a la xarxa d’aigua potable existent i fer nova la claveguera.

El total del cost de les obres és de més de 330.000€, import que ionclou també els treballs al carrer del Cementiri Vell, que estan parcialment subvencionats pel Pla de Barris. Aquest pla subvenciona el 75% del total del cost de les obres, menys les referents a les tasques de soterrament de la línia elèctrica.

Mariona Rebull i Martí