El Consell Comarcal crearà un catàleg d’experiències oleoturístiques

05/12/2018

Després d’un any de treball, ha finalitzat el projecte “Potenciació de la cadena de valor de l’oli per generar innovació econòmica intersectorial a les Garrigues i al Segrià Sec” liderat pel Consell Comarcal de les Garrigues i amb la col·laboració del Consell Comarcal del Segrià. D’aquest projecte es crearà, entre d’altres, un catàleg d’experiències oleoturístiques.

 

A principis del 2019, el Consell Comarcal de les Garrigues, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Segrià, crearà un catàleg d’experiències oleoturístiques per potenciar l’oleoturisme i vincular oli i territori.

Aquesta iniciativa naix d’un projecte de potenciació de la cadena de valor de l’oli que s’ha dut a terme durant un any i en el qual s’ha fet una diagnosi de la potencialitat del sector a través de més d’un centenar d’entrevistes, s’ha apostat per la professionalització entorn de la cultura d’aquest producte, i s’ha donat suport a la creació de negocis vinculats a la cadena de valor de l’oli, a més a més de crear un programa de formació en interpretació i paisatge de l’oli. 

Arran d’aquest projecte també han sorgit nous models de negocis després de quatre mesos de tutories personalitzades.

Mariona Rebull i Martí