El CTT Borges, reconegut a la gala dels esportistes lleidatans

23/09/2022

La Generalitat distingeix 141 representants de l'esport lleidatà que van destacar el 2021

La Generalitat va fer un reconeixement ahir a 141 representants de l’esport lleidatà (115 esportistes, 23 equips i tres clubs) que van obtenir un èxit destacat l’any passat en les respectives disciplines en competicions d’àmbit català, estatal i internacional. L’acte, que es va celebrar a l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida, va ser presidit per la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula; el delegat del Govern, Bernat Solé, i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo. També va ser present la representant territorial de l’Esport a Lleida, Lourdes Ravetllat, entre altres autoritats.Dels 115 guardons individuals que es van entregar, 74 corresponien a esportistes masculins i 41, a femenins.

Pertanyien a 59 clubs i entitats, 43 dels quals del mateix territori de Lleida, i s’inclouen en 25 disciplines esportives o federacions. A tots els esportistes i equips guardonats se’ls va obsequiar amb una reproducció d’una litografia del pintor lleidatà Jordi Bresolí, titulada Laurus.El 2021, un total de 104 d’aquests esportistes van quedar primers en campionats de Catalunya, 94 van fer podi en campionats d’Espanya (46 aconseguint medalles d’or), un va fer podi als Jocs Olímpic de Tòquio (el piragüista Saül Craviotto), un en un campionat del món (la judoka Ai Tsunoda) i 13, en Campionats d’Europa.Entre els esportistes i clubs que van ser distingits ahir, a més dels dos citats, destaquen Berta Segura (atletisme), Pol Miró (hoquei patins), Marcel Piró (hípica), Emma Carrasco (natació) i l’equip subcampió de la Copa del Rei del CTT Borges Blanques el 2021, entre d’altres.

Tots contra el CTT Borges

L’Asisa Borges Vall comença aquesta tarda (18.00) al Centre de Tecnificació la defensa del títol de Lliga de Superdivisió que va conquerir la temporada passada, el segon de la història després del que va aconseguir la campanya 2010-2011. Rebrà l’Escala amb la mateixa plantilla que va aconseguir el doblet (Lliga i Copa), dos èxits que afegeixen més pressió a una temporada en què sortirà com el gran rival a batre. Així ho reconeix el president, Enric Vall.

“La pressió serà màxima perquè tothom sortirà a batre’ns. L’any passat vam demostrar que vam ser els millors, i ara treballarem per continuar sent-ho”, reconeix, mentre posa en relleu els èxits aconseguits malgrat ser un club humil. “Som l’admiració de tot Europa, no només d’Espanya.

"Que un equip d’un poble de només 6.000 habitants estigui a l’elit del tenis taula i guanyant títols és molt difícil de veure”, va recalcar. Aquesta serà la divuitena temporada ininterrompuda que el CTT Borges competirà a la Superdivisió, a la qual va ascendir el 2005, i des de la campanya 2006-07 no falla en la competició europea. De fet, la campanya passada va fer història debutant a la Lliga de Campions per primera vegada, competició que també ha disputat fa uns dies, en la qual va quedar eliminat a la primera ronda.

“Som l’únic club, masculí i femení d’Espanya, que no ha fallat mai a Europa, cosa que és increïble”, va puntualitzar.L’Asisa Borges Vall seguirà liderat pel barceloní Marc Duran, que afrontarà la quinzena temporada seguida a l’equip, i l’igualadí Joan Masip, que complirà la cinquena consecutiva. Completen l’equip l’internacional el suec Viktor Sven Erik Brodd, que ja porta tres campanyes defensant els colors del quadre lleidatà, i Alberto Lillo, que afronta la seua segona.

RICARD GÓMEZ PUIG