El govern espanyol continua sense pagar les primes a Tracjusa

01/11/2018

La planta de tractament de purins Tracjusa continua tancada després que el govern espanyol no pagui les primes. Gestió Agroramadera de Ponent, propietària de la planta, no descarta denunciar el Ministeri durant la pròxima setmana després que el 22 d’octubre s’acabés el termini que el Tribunal Suprem havia donat al govern espanyol per pagar les primes a les plantes de tractament de purins.

El govern espanyol continua sense pagar les primes a la planta de tractament de purins Tracjusa i des de Gestió Agroramadera de Ponent, propietària de la planta, s’està estudiant denunciar al ministeri durant la pròxima setmana. El Tribunal Suprem ja va donar una pròrroga al juny al govern espanyol que va expirar, però, el passat 22 d’octubre.

 

Des del GAP esperaven que el canvi d’executiu suposes un gir en la política de gestió d’aquestes plantes que sembla però,  no ha arribat.

 

Paral·lelament, el projecte de la Nova Tracjusa que va iniciar el GAP, i que serviria per continuar tractant purins però sense dependre de les primes de l’estat espanyol, ja que s’usarien residus com a combustible en lloc de gas natural,  continua paralitzat tot i que des de l’associació asseguren que s’han presentat tots els documents necessaris i que s’hauria d’haver aprovat el projecte a finals d’estiu.

Mariona Rebull i Martí